Voluntariat la distanţă

 

        Vă oferim posibilitatea de a fi voluntari la distanță, realizând un CD/DVD audio pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Accesul la informație pentru persoanele cu deficiențe de vedere este limitat, de aceea o înregistrare audio a informației la care dumneavoastră aveți acces printr-o singură căutare cu Google este mai mult decât binevenită.

        Un CD sau DVD realizat de dumneavoastră devine o „carte” în biblioteca on-line destinată acestor persoane.

        Puteți alege orice tematică doriți, de la informații practice - precum rețete de bucăte, sfaturi practice în grădinărit, tratamente naturiste – până la lecții de matematică, lectura unui documentar de speologie sau a unui material de analiză politică.

        Pentru realizarea unui CD/DVD cu o înregistrare de minimum 2 ore acordăm o adeverință de voluntariat în cadrul proiectului „Ferestre deschise spre comunitate”.

        Dacă sunteți disponibili și interesați, vă rugăm să ne contactați pentru a vă transmite macheta de gardă a textului înregistrat, a vă confirma că tema selectată este disponibilă și a vă transmite procedura de colaborare.

 

        Dacă doriți să deveniți voluntari la distanță în cadrul proiectului FERESTRE DESCHISE SPRE COMUNITATE vă rugăm să completați formularul de mai jos.

        Acesta este necesar pentru a înregistra oferta dumneavoastră de voluntariat și a verifica dacă tematica propusă de dumneavoastră să devină o „carte” online pentru nevăzători nu a fost lucrată de către un alt voluntar sau nu se află în lucru.

        Puteti alege să lucrați si în echipe de 2-3 voluntari, unii realizând lectura, alții înregistrarea și prelucrarea acesteia.

        CD-ul/DVD-ul va trebui să conțină o tematică unitară, astfel încât să poată primi un titlu care să reflecte conținutul.

 

  Exemplul 1: Aperitive cu pește (site culinar.ro) 

  Exemplul 2: Primul Război Mondial. Odiseea voluntarilor români în Siberia și Extremul Orient (site historia.ro)

  Exemplul 3: Tratamentul naturist al gripei (site ziarullumina.ro)

  Exemplul 4: Peștera Urșilor (site pesteraursilor.net)

  Exemplul 5: Vegetația în America de Sud (referate.ro)

 

        Alegeți un domeniu care vă pasionează sau o tematică pe care o considerați utilă pentru persoanele care nu știu să acceseze internetul, selectați textul pe care doriți să îl înregistrați, înregistrați lectura textului prin citire clară, naturală și fără emoții. Faceți pauze în realizarea lecturii, ori de câte ori socotiți necesar.

        Prelucrați înregistrarea brută cu soft-uri specializate (ex. 1 și 2), pentru eliminarea pauzelor și repetițiilor și pentru uniformizarea sunetului.

        Pentru o înregistrare de aproximativ 2 h este necesară lectura a 15-25 de pagini A4, font Times New Roman 12. Înregistrarea poate avea fundal sonor sau poate fi punctată cu scurte pauze muzicale (max. 30 secunde).

Formular